Jouw baby valt tijdens de voeding in slaap

Baby slaapt tijdens de voeding
Valt jouw baby tijdens de voeding in slaap? Onderneem actie!

Als jouw pasgeboren kindje vaak in slaap valt gedurende de voeding, dan kun je daar een aantal dingen aan doen. Je wilt natuurlijk dat jouw kleine voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven en optimaal te kunnen groeien. Daarom is het natuurlijk belangrijk om met zorg je baby te voeden.

Een slaperige baby kan het voeden echter belemmeren. Valt jouw kindje vlak voor of tijdens het voeden in slaap? Dan zou dit betekenen dat hij of zij een belangrijke maaltijd – met de daarbij behorende voedingsstoffen – mist.

Tips om je baby niet in slaap te laten vallen tijdens de voeding

Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die jou kunnen helpen. Daarbij gaat het vooral om het wakker en actief houden van jouw baby, zodat hij of zij niet in slaap valt tijdens de voeding. Ben je nieuwsgierig geworden hoe je dit kunt aanpakken? Lees snel verder om daarachter te komen.

kolom3
Daily Women Formula is ontwikkeld voor de actieve vrouw. De vrouw die bewust en gezond leven belangrijk vindt - juist wanneer het leven veel van haar vraagt. Onze doordachte formule van hoogwaardige nutriënten ondersteunen je bij iedere levensstijl, ieder moment van je cyclus en iedere leeftijd.
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

Tip 1: Voed je baby op de juiste momenten

Allereerst is het van belang dat je jouw baby op de juiste momenten van de dag voedt. Streef ernaar om hem of haar voeding te geven op het moment dat er geen tot weinig vermoeidheid is. Bij iedere baby zijn dit soort momenten anders. Het is dus een kwestie van feeling krijgen met het slaapritme van jouw kleintje.

Zo kan het zijn dat jouw baby vaak moe wordt gedurende de namiddag. Als je dit weet, is het een goed plan om je kleine te voeden aan het begin van de middag. Daarmee verklein je de kans dat jouw baby in slaap valt tijdens de voeding. Bemerk je gedurende het voeden van jouw baby dat hij of zij ineens moe wordt? Dan kan tip 2 jou zeker helpen!

Tip 2: Huidcontact helpt slaperige baby’s

Bemerk je dat jouw baby in slaap wil vallen tijdens de voeding? In dat geval kan huidcontact dé oplossing zijn om hem of haar wakker te houden, zodat je kunt blijven voeden. Huidcontact zorgt er namelijk voor dat jouw kleintje actiever wordt en minder snel in slaap valt. En dit is natuurlijk precies datgene wat je wilt.

Je kunt jouw baby’tje bijvoorbeeld zachtjes over de huid aaien. Dit zal een slaperige baby helpen om actiever te worden en niet in slaap te vallen. Daarmee maken we gelijk een sprongetje naar de derde tip, namelijk het activeren van je kindje tijdens het geven van voeding.

Tip 3: Activeren om te voorkomen dat je baby in slaap valt tijdens de voeding

Slaperige baby voeding
Slaperige baby activeren om wakker te houden

Hoe voorkom je nog meer dat jouw baby in slaap valt tijdens de voeding? Welnu, je kunt hem of haar actiever maken door bijvoorbeeld te praten. Je zult naar alle waarschijnlijkheid bemerken dat jouw kindje reageert op jouw stem. Daardoor verloopt het voeden makkelijker, aangezien jouw baby minder snel zal slapen.

Ook kun je jouw baby’tje activeren door zijn of haar sokjes uit te trekken en opnieuw aan te doen. Dit is eveneens een vorm van huidcontact. Na het voeden gun je jouw baby alle rust, zodat een eventueel slaapje dat nodig is, kan plaatsvinden.

Aanvullende informatie over je baby voeden

Naast het in slaap vallen van jouw baby tijdens de voeding, kan het gebeuren dat hij of zij veel huilt. Dit kan het voeden er ook niet makkelijker op maken. Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een kindje die huilt.

Zo kan jouw baby last van kramp hebben, of is hij of zij oververmoeid. Wanneer jouw kindje soms huilt, dan is dit vanzelfsprekend geen probleem. Dit verandert echter wanneer het huilen zeer regelmatig plaatsvindt. Probeer de oorzaak te achterhalen – eventueel in samenspraak met een medisch specialist. Diegene kan jou van handvatten voorzien om jouw baby te kalmeren en een plan van aanpak op te stellen voor de mogelijke oorzaken.